Jan Hallgren

Golf är för Jan en passion och ett intresse sen 8-årsåldern, han arbetar som golfinstruktör och coach på Kungälv-Kode Golfklubb och träningsanläggningen Hisingens Golf & Friskvårdscenter. Till vardags och dagtid arbetar Jan även som gymnasielärare i bland annat företagsekonomi, ledarskap, entreprenörskap och marknadsföring på Drottning Blanka i Göteborg.

Idrott har alltid varit en central del Jans liv, både i lag och individuellt. Under 90-talet var Jan golfproffs på Scandinavian Golf Tour. 2003-2006 gick Jan den högre golftränarutbildningen hos PGA, Professional Golfers Association och 2014-15 gick han Gothia Akademis ICF ackrediterade Coachutbildning samt utbildade sig även till NLP Master Practitioner.

Nyfikenheten på livet och viljan till att hela tiden lära nytt kan ta sig många uttryck. För Jan har detta inneburit en civilekonomexamen från International University of Monaco och han har även erfarenheter som bland annat egenföretagare, projektledare i reklambranschen, affärsutvecklare, marknadschef samt VD och koncernchef.

Jan är gift med Carina och de lever i vad man brukar kalla en modern familj. Jan har en 17-årig dotter, en bonusdotter på 15 år och tillsammans har de en son på 11 år. Delar av familjen spelar golf och är annars gärna ute med sin båt på Västkusten och åker skidor på vintern.

Jan Hallgren

Att betala för ett mirakel

Sant eller inte, så finns det en historia om en golfinstruktör i USA som tog 1000 dollar för en lektion men 500 dollar för fem lektioner. En elev ifrågasatte denna golfinstruktörs prissättningsfilosofi att en lektion kan kosta mer än fem lektioner och fick svaret… ”Om du vill ha ett mirakel så får du helt enkelt betala för ett mirakel”. Det är sällan en golflektion räcker, som vi alla vet.

För att utvecklas och nå nya mål, vare sig det rör sig om ens personliga utveckling eller inom golf, krävs ett ett eget engagemang och en insats. Då kan en varaktig förändring skapas. Givetvis skall man även ha roligt under resans gång och gällande golf är det dessutom så att ju bättre du blir desto roligare kommer du att ha.